Flere flyttelæs fra Danmark til Skåne

Flere danskere flytter til Skåne blandt andet til Malmö og færre svenskere til Sjælland. En forklaring er stigende boligpriser i Danmark. Foto: News Øresund – Thea Wiborg

Antallet af flytninger fra den danske til den svenske side af Øresund stiger igen efter at være rekordfå i 2014 og 2015.

I årets tre første kvartaler er godt 20% flere flyttet fra København og Sjælland til Skåne sammenlignet med samme periode 2015. Flytningerne i den anden retning er stadig flere, men er mindsket med 8% og er nu nede på samme niveau som i 2007, viser statistikken fra Ørestat.

I årets første tre kvartaler flyttede 1.070 personer fra Region Hovedstaden og Region Sjælland til Skåne. Det er 20,6% flere end i samme periode 2015, da flytteaktiviteten over Øresund var rekordlav. Samtidig flytter færre fra Skåne til Østdanmark. 1.455 personer flyttede i de tre første kvartaler fra den svenske til den danske side, hvilket er 7,7% færre end i samme periode 2015. Det er samtidig det laveste antal siden 2007, da boligpriserne i København var skyhøje.

Netop boligpriserne er en af de vigtigste årsager til udviklingen i antal flytninger. Ifølge Realkreditrådet er der færre huse til salg i Danmark og gennemsnitspriserne når rekordhøjder, især i Københavnsområdet.

”­Priserne på huse er højere end for et år siden i større dele af landet. Nationalt set ligger udbudsprisern næsten på sit højeste niveau for de seneste syv år. Priserne er steget mest på Østsjælland. Her er udbudspriserne nu 8% højere end for et år siden”, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Lejlighedspriserne er også steget markant i København såvel som i resten af Danmark, og ifølge Realkreditrådet ligger de på det højeste niveau nogensinde. Den senest statistik viser, at gennemsnitsprisen for en lejlighed i København er 35.035 danske kroner pr kvadratmeter. For en villa er gennemsnitsprisen 30.413 kronr, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.