Flere flyttelæs fra Danmark til Skåne

Flere danskere flytter til Skåne blandt andet til Malmö og færre svenskere til Sjælland. En forklaring er stigende boligpriser i Danmark. Foto: News Øresund – Thea Wiborg

Antallet af flytninger fra den danske til den svenske side af Øresund stiger igen efter at være rekordfå i 2014 og 2015.

I årets tre første kvartaler er godt 20% flere flyttet fra København og Sjælland til Skåne sammenlignet med samme periode 2015. Flytningerne i den anden retning er stadig flere, men er mindsket med 8% og er nu nede på samme niveau som i 2007, viser statistikken fra Ørestat.

I årets første tre kvartaler flyttede 1.070 personer fra Region Hovedstaden og Region Sjælland til Skåne. Det er 20,6% flere end i samme periode 2015, da flytteaktiviteten over Øresund var rekordlav. Samtidig flytter færre fra Skåne til Østdanmark. 1.455 personer flyttede i de tre første kvartaler fra den svenske til den danske side, hvilket er 7,7% færre end i samme periode 2015. Det er samtidig det laveste antal siden 2007, da boligpriserne i København var skyhøje.

Netop boligpriserne er en af de vigtigste årsager til udviklingen i antal flytninger. Ifølge Realkreditrådet er der færre huse til salg i Danmark og gennemsnitspriserne når rekordhøjder, især i Københavnsområdet.

”­Priserne på huse er højere end for et år siden i større dele af landet. Nationalt set ligger udbudsprisern næsten på sit højeste niveau for de seneste syv år. Priserne er steget mest på Østsjælland. Her er udbudspriserne nu 8% højere end for et år siden”, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Lejlighedspriserne er også steget markant i København såvel som i resten af Danmark, og ifølge Realkreditrådet ligger de på det højeste niveau nogensinde. Den senest statistik viser, at gennemsnitsprisen for en lejlighed i København er 35.035 danske kroner pr kvadratmeter. For en villa er gennemsnitsprisen 30.413 kronr, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.