Flere fravælger ferie i Tyrkiet

tyrkiet alanyaNormalt sender danske rejsebureauer årligt omkring 250.000-275.000 danske turister til Tyrkiets solrige kyster. Men i år oplever charterbranchen en markant nedgang i antal bookinger.

Samlet forventer branchen ifølge Apollo kun at sende omring 200.000 til Tyrkiet i år: ”Vi har solgt halvdelen af, hvad vi solgte sidste år i samme periode”, fortæller Apollos kommunikationschef, Glenn Bisgaard. ”Det er ikke kun i Danmark, men i hele Norden, at rejsebranchen lige nu oplever et samlet fald på 40%”.

Også adm. direktør Lars Thykier, Danmarks Rejsebureau Forening, forventer, at danskerne vælger det ellers populære rejsemål fra: ”Det er ikke kun er charterbranchen, som er ramt. Danskerne opfatter sikkerhedssituationen i Tyrkiet som usikker”.

Den store nedgang skyldes konflikterne i Syrien og Irak, som er årsag til øget risiko for terror i Tyrkiet. Det får danskerne til at droppe Tyrkiet som feriemål, skriver finans.dk.

En undersøgelse fra YouGov lavet for Skov Rejser viser, at truslen om terror får 54% af danskerne til at fravælge en rejsedestination.

Hos Star Tour, som årligt sender 40.000 danskere til Tyrkiet, mener pressechef Nikolai Johnsen dog ikke, at der er grund til at frygte for salget trods den nuværende nedgang: ”Danskerne er drevet af gode priser, så selv om vi i øjeblikket ser en tilbagegang, så regner vi med at få salget hjem”.

En af forklaringerne på de billige priser er striden mellem Rusland og Tyrkiet. Putins beslutning om, at man ikke må sende charterturister til Tyrkiet, tvinger hotellerne i Tyrkiet til at nedsætte priserne markant.

På Udenrigsministeriets hjemmeside oplyser man, at danske rejsende generelt har et problemfrit ophold i Tyrkiet. Men ministeriet råder besøgende til at holde sig væk fra den syriske grænse.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.