Flere hundrede nye delebiler i København

delebiler renaultKøbenhavn får et nyt delebilskoncept til september. I samarbejde med Renault sætter danske Green Mobility 450 nye elbiler på gaden i et projekt, der skal ændre københavnernes transportvaner.

Direktør i Green Mobility, Henrik Isaksen: ”I København har vi en befolkningsvækst på omkring 10% om året, og vi er omkring 100.000 flere i 2020. Alle skal på en eller anden måde rundt i byen, og der vil free floating delebiler være en af løsningerne”.

Bilerne er Renault Zoe, som parkeres på gader og stræder i København. Gennem en app vil brugerne kunne se, hvor den nærmeste bil holder og reservere den i 15 minutter, før den skal bruges. Prisen er baseret på minuttakster, hvor benzin, forsikring og parkering er inkluderet. https://www.renault.dk/

Henrik Isaksen lægger ikke skjul på, at konceptet kommer i skarp konkurrence med DriveNow, der har en lignende forretningsmodel i København.

Hos DriveNow hilser man det nye delebilskoncept velkommen: ”Flere aktører på markedet er en positiv ting. Delebilmarkedet i København er så ungt, at vi er på et stadie, hvor københavnerne er ved at lære at bruge bybiler. En ny spiller på markedet vil være med til at styrke forklaringen og være med til, at der ikke er så langt mellem bilerne”, siger Morten Nissum Larsen, PR & Communications Officer i DriveNow.

Efter blot 17 måneder i København måtte delebilskonceptet Car 2 Go i januar 2016 dreje nøglen om i København på grund af for få brugere, skriver business.dk.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.