Flere hundrede nye delebiler i København

delebiler renaultKøbenhavn får et nyt delebilskoncept til september. I samarbejde med Renault sætter danske Green Mobility 450 nye elbiler på gaden i et projekt, der skal ændre københavnernes transportvaner.

Direktør i Green Mobility, Henrik Isaksen: ”I København har vi en befolkningsvækst på omkring 10% om året, og vi er omkring 100.000 flere i 2020. Alle skal på en eller anden måde rundt i byen, og der vil free floating delebiler være en af løsningerne”.

Bilerne er Renault Zoe, som parkeres på gader og stræder i København. Gennem en app vil brugerne kunne se, hvor den nærmeste bil holder og reservere den i 15 minutter, før den skal bruges. Prisen er baseret på minuttakster, hvor benzin, forsikring og parkering er inkluderet. https://www.renault.dk/

Henrik Isaksen lægger ikke skjul på, at konceptet kommer i skarp konkurrence med DriveNow, der har en lignende forretningsmodel i København.

Hos DriveNow hilser man det nye delebilskoncept velkommen: ”Flere aktører på markedet er en positiv ting. Delebilmarkedet i København er så ungt, at vi er på et stadie, hvor københavnerne er ved at lære at bruge bybiler. En ny spiller på markedet vil være med til at styrke forklaringen og være med til, at der ikke er så langt mellem bilerne”, siger Morten Nissum Larsen, PR & Communications Officer i DriveNow.

Efter blot 17 måneder i København måtte delebilskonceptet Car 2 Go i januar 2016 dreje nøglen om i København på grund af for få brugere, skriver business.dk.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.