Flere internationale turister til Nordjylland

dansk-turisme-strandDet skal ikke kun være nordjyderne, der flyver ud af Aalborg Lufthavn – nyt initiativ skal i første omgang tiltrække 30.000 flere årlige udenlandske flygæster til Nordjylland.

Et globalt rejsemarked samt en international lufthavn med et attraktivt rutenet skal forenes i nyt nordjysk samarbejde. Målet er til at begynde med 30.000 flere passagerer, der flyver til Aalborg Lufthavn, hvilket bl.a. skal give en lokaløkonomisk synergi på 40 millioner kroner om året.

Dette er tankerne bag det nye turismeprojekt In-coming North Denmark, etableret af Business Region North Denmark i samarbejde med Destination Nordjylland og Aalborg Lufthavn.

Selv om Aalborg Lufthavn ved skiftet til sommertrafikken mistede Lufthansa-ruten fra Frankfurt, har lufthavnen stadig et attraktivt rutenet. Senest har KLM netop skruet op til fire afgange på hverdage mellem Amsterdam og Aalborg. Hertil kommer at bl.a. Turkish Airlines har fem direkte flyvninger om ugen fra Istanbul til Aalborg.

Hidtil har mange af Aalborgs passagerruter primært fragtet danskere til udlandet, men det nye initiativ skal medføre arbejde med at vende den trafik, så flere internationale rejsende får øjnene op for Nordjylland som feriemål.

Søren Svendsen, adm. direktør i Aalborg Lufthavn, siger til standby.dk: ”For nylig havde Nordjylland besøg af rejsebureauer fra Tyrkiet og De Forenede Arabiske Emirater. De blev ret imponeret over, hvad vores region byder på. Mange af deres kunder er berejste og nærmest ligeglade med prisen.”

”Rejsebureauerne vil gerne sælge ture til Nordjylland, men der har hidtil ikke været en samarbejdspartner i Nordjylland, hvor de kan henvende sig og få pakkerejser,” siger Søren Svendsen.

”Derfor lavede vi en licitation i Nordjylland for at finde en løsning. Fem rejsebureauer bød på at løse opgaven, og vi valgte Samson Travel fra Frederikshavn. Nu er vi så i gang med at identificere de markeder, vi i første omgang vil søge at tiltrække rejsende fra. Det giver god mening at have et incoming bureau ved vores side, når vi eksempelvis er på messer for at tiltrække flyruter til Nordjylland.”

Fra Samson Travel siger bureauchef Hans Berthelsen: ”Vi vil etablere kontakt til udenlandske rejsebureauer. Vi vil koncentrere os om destinationer, Aalborg Lufthavn har direkte ruter til såsom Spanien, Storbritannien, Holland, Tyrkiet – men også f.eks. Kina og USA. Pakkerne kan være alt fra ’Storbyferie i Aalborg’ til ’Badeferie i Blokhus’.

Markedsafsøgningen hos In-coming North Denmark løber frem til 2017. Der gennemføres ture for udenlandske medier og nedsættes netværksgruppe, hvor turistorganisationer og kommercielle partnere, der vil arbejde med pakkerejser, kan indhente viden om markeder og målgrupper.

Business Region North Denmark (BRN) er et samarbejde mellem Nordjyllands 11 kommuner og Region Nordjylland.