Flere kan flyve billigt mellem København og Sønderborg

sønderborg lufthavn, alsie express, Foto Leif ThomsenFLYSELSKABER: Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune vil fortsat støtte udviklingen af flyruten mellem København og Sønderborg via prisjustering på fly- og passagerhandling i Sønderborg Lufthavn. Der er dermed lagt op til flere billige afgange og nye rabatordninger for bl.a. studerende og pensionister.

Med fem daglige afgange til København, en flyvetid på 35 min. og ikke mindst billige billetter, har Sønderborg Lufthavn og Alsie Express for alvor fået vind under vingerne. Flere vælger at lade bilen stå og i stedet flyve til København, hvad enten hovedstaden er slutdestination, eller turen fortsætter ud i verden.

I 2014 steg passagertallet 31 pct., og nu vil Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune sikre, at den positive udvikling fortsætter.

”Sønderborg Lufthavn og ruten til København er en afgørende del af vores infrastruktur og en livsnerve for mange af vores virksomheder. Ruten mellem Sønderborg og København sikrer arbejdspladser og er forudsætning for, at vi kan skabe vækst og tiltrække investeringer. Derfor er det vigtigt, at vi i kommunen fortsat bakker op om at udvikle ruten og investerer i fremtiden,” siger Frode Sørensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

Derfor forventes det, at byrådet næste måned beslutter at sikre lave billetpriser ved fortsat at nedsætte prisen for fly- og passagerhandling i Sønderborg Lufthavn, der er ejet af kommunen. Der er tale om en fortsættelse af den prisregulering, der blev vedtaget i byrådet i 2014.

I Sønderborg Lufthavn vækker beslutningen stor glæde. Selv om prisjusteringen betyder en mindre indtægt for lufthavnen, giver det nu ikke anledning til bekymring hos lufthavnschef Anders Sørensen: ”Vi er i en positiv udvikling. Med prisnedsættelsen kan vi tilgodese særlige grupper, der måske tænker, at flyveturen ikke er inden for deres økonomiske rækkevidde. Det kan f.eks. være studerende og pensionister, hvor vi nu forventer, at Alsie Express udvikler særlige rabatordninger på udvalgte afgange.”