Flere kommuner vil boykotte Ryanair

2

Ryanair, københavns lufthavn 1FLYSELSKABER: Nu melder også Odense Kommune, at den ligesom bl.a. kommunerne i København og Aarhus ikke vil købe tjenesterejser med Ryanair – begrundelsen er igen Ryanairs løn- og arbejdsvilkår samt selskabets modvilje mod at indgå danske overenskomster for personale stationeret i Danmark.

Ansatte i Odense Kommune må ikke flyve med Ryanair – eller andre flyselskaber, der ikke har overenskomst eller flyver på overenskomstlignende vilkår. Det siger Odenses borgmester, Anker Boye, til Ritzau.

”Odense Kommune tager kraftigt afstand fra social dumping. Derfor kan vi ikke leve med leverandører, der går på kompromis med ordentlige løn- og arbejdsvilkår,” siger den socialdemokratiske borgmester i Odense Kommune.

Aarhus Kommunes ansatte har før fløjet med Ryanair, men det stopper nu, efter kommunen har tilsluttet sig SKIs, Statens og Kommunernes Indkøbs Service, indkøbsaftale på flyrejser. Også Københavns Kommune læner sig op ad SKI, der forsøger at forhandle gunstige priser hjem til stat og kommuner.

SKIs rammeaftale om indkøb af flybilletter indeholder en arbejdsklausul i henhold til ILO-konvention nr. 94, der stiller krav til løn- og arbejdsforhold.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

2 Comments on "Flere kommuner vil boykotte Ryanair"

Notify of
avatar
Ole Bo Larsen
Ole Bo Larsen
Hvis vi lige ser bort fra det rent politiske inkl. dette er en rigtig god eksponeringsmulighed for div. kommunier og politikere så er der jo ikke noget odiøst i at en ‘virksomhed’ har en rejsepolitik der begunstiger de leverandører (her luftfartsselskaber) som man har en aftale med. Billigst er jo ikke altid bedst i forretningsrejse sammenhæng og Ryanair tilbyder ikke firmaaftaler, så i princippet har de sat sig selv udenfor det marked. Så det her er ren politik som stiltiende kunne have været ekskveret ganske som hovedparten af større virksomheder i DK og udenfor gør dagligt. Dertil kommer så om… Read more »
CPH
CPH

Pudsigt nok benytter 2 af de største danske erhervsvirksomheder idag Ryanair fra København.

wpDiscuz