Flere kufferter forsvinder

fly bagage24 millioner kufferter blev sidste år forsinket, skadet eller stjålet i lufthavne. Det er over to millioner flere end året før.

Mens antallet de seneste syv-otte er faldet drastisk og næsten halveret i perioden, er der nu igen en stigning, viser luftfartsindustriens bagagerapport 2015 fra SITA (Société Internationale de Télécommunications Aéronautiques).

Da det var værst i 2007, var der 46,9 millioner stykker flybagage, som var forsinket eller blev væk. I 2013 var mængden faldet til 21,8 millioner, men i 2014 steg det igen til 24,1 millioner, skriver bt.dk.

Størstedelen – godt 80% af det samlede antal – er forsinket, mens andelen af stjålet eller forsvundet bagage var 5,5%, hvilket svarer til 1,3 millioner, mens andelen af beskadiget bagage var 14,3%.

Halvdelen af den forsinkede bagage skyldtes fejl under mellemlanding, mens 15% ikke kom med fra afrejselufthavnen. Andre 15% skyldtes fejl med billetter, bagageskift eller security. 7% blev forsinket på grund af told, vejr eller vægtrestriktioner i flyet, og 6% på grund af fejl under lastningen. 4% skyldtes fejl i bagagetag’et, og de sidste 3% på grund af fejl i ankomstlufthavnens håndtering.

99,6% af alle flypassagerer får deres indtjekkede bagage leveret på bagagebåndet i hel og uskadt stand umiddelbart efter ankomst.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.