Flere kufferter forsvinder

fly bagage24 millioner kufferter blev sidste år forsinket, skadet eller stjålet i lufthavne. Det er over to millioner flere end året før.

Mens antallet de seneste syv-otte er faldet drastisk og næsten halveret i perioden, er der nu igen en stigning, viser luftfartsindustriens bagagerapport 2015 fra SITA (Société Internationale de Télécommunications Aéronautiques).

Da det var værst i 2007, var der 46,9 millioner stykker flybagage, som var forsinket eller blev væk. I 2013 var mængden faldet til 21,8 millioner, men i 2014 steg det igen til 24,1 millioner, skriver bt.dk.

Størstedelen – godt 80% af det samlede antal – er forsinket, mens andelen af stjålet eller forsvundet bagage var 5,5%, hvilket svarer til 1,3 millioner, mens andelen af beskadiget bagage var 14,3%.

Halvdelen af den forsinkede bagage skyldtes fejl under mellemlanding, mens 15% ikke kom med fra afrejselufthavnen. Andre 15% skyldtes fejl med billetter, bagageskift eller security. 7% blev forsinket på grund af told, vejr eller vægtrestriktioner i flyet, og 6% på grund af fejl under lastningen. 4% skyldtes fejl i bagagetag’et, og de sidste 3% på grund af fejl i ankomstlufthavnens håndtering.

99,6% af alle flypassagerer får deres indtjekkede bagage leveret på bagagebåndet i hel og uskadt stand umiddelbart efter ankomst.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.