Flere kvæstet ved svensk togulykke

Ulykken skete, da en svensk lyntog af typen X2000 undervejs fra Stockholm mod Malmö på en strækning med sporarbejder med nedsat fart blev ramt af arbejdsredskaber på nabosporet. Kollisionen medførte flere knuste ruder og en lang revne i det svenske lyntogs side.

Flere blev kvæstet ved kollisionen, blandt andre en svensk dame, hvis kvæstelser var livstruende. 14 passagerer blev med ambulance kørt til de nærliggende hospitaler.

Blandt de togrejsende var en del danskere, her iblandt 13 12-årige børn på vej hjem til Hørsholm fra en basketball-turnering i Stockholm. Tre af den blev lettere kvæstet og den ene måtte tilbringe natten på hospitalet.

Ulykken skete ved Kimstad mellem Norrköping og Linköping og myndighederne er i færd med at klarlægge årsagen til, at arbejdsredskaberne kunne ramme det forbikørende lyntog.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.