Flere må bo fast i sommerhuse

FERIEHUSNu skal pensionister have mulighed for at bo i deres sommerhus hele året, uanset hvor længe de har ejet det.

Med regeringens vækstpakke lægges der op til et opgør med de hidtidige regler, skriver Nordjyske Stiftstidende. Ifølge de nuværende regler kan kun pensionister og andre i samme situation benytte sommerhuset i vinterhalvåret, hvis de har ejet det i mindst otte år – eller mindst fem år, hvis kommunen giver dispensation.

”Men hvorfor have stive regler, der afskærer folk fra at bo, hvor de gerne vil? Det er vanvittigt med regler, som forpligter kommunerne til meningsløs kontrol. Vi ønsker at give borgerne mere albuerum”, siger folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen til Nordjyske.

Andre får samtidig lov til at bo i (og udleje) sommerhuset en større del af året. I dag er kun kortvarige ophold tilladt mellem 1. oktober og 31. marts. Den periode forkortes med en måned i hver ende.

Nordjyske borgmestre advarer dog om, at man ikke kan flytte i sommerhus hele året og forvente samme service som i byen, siger Frederikshavns borgmester, Birgit Hansen.

Borgmester Knud Kristensen fra Vesthimmerland: ”Jeg kan være bekymret for, om alle sommerhuse er indrettet så vore hjemmehjælpere kan hjælpe borgerne på en hensigtsmæssig måde i eksempelvis badeværelset”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.