Flere mødes i Nordsjælland

slide01En stigning på 9% i overnattende mødegæster overgår de seneste fem års overnatningstal i Nordsjælland. Mødeovernatningerne udgør nu 20% af de samlede turistovernatninger. Resultatet af ’Unikke Mødesteder i Kongernes Nordsjælland’ bærer frugt.

I 2014 havde VisitNordsjællands fem ejerkommuner 199.063 erhvervsrelaterede overnatninger. Det er en vækst på 9% sammenlignet med 2013 og den største stigning på destinationen. Samtidig er antallet af erhvervsrelaterede overnatninger steget med 10% siden VisitNordsjælland startede sin indsats.

”Nu kan vi for alvor se resultatet af de seneste års intensive arbejde med at få mødestederne til at samarbejde. Det er modigt af dem at gå nye veje og det bærer nu frugt i form af flere overnatninger til alle. Partnerne i netværket er ikke bange for at tilsidesætte egne interesser, hvis det gavner en fælles sag. Og det er især samarbejdet omkring at ’dele kunderne’, der giver resultater. Gæsten overnatter eksempelvis et sted og holder møde et andet sted, hvilket bliver en oplevelse i sig selv”, siger Berit Elmark, chefkonsulent for møde- og erhvervsturisme, VisitNordsjælland.

Alle Nordsjællands kommuner slår også sidste års rekordår med 331.103 mødeovernatninger, men har dog en mere beskeden vækst med sine 5% end de fem VisitNordsjælland-kommuner.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.