Flere skåninger til Sjælland end omvendt

Skåningerne besøger oftere Sjælland end omvendt, til gengæld tilbringer sjællænderne længere tid i Skåne.

Skåningerne køber især alkohol når de er ’på den anden side’, mens danskerne køber svensk slik, viser en rapport, som Hui Research har laver for Region Skåne.

Rapporten viser, at omkring en tredjedel af både sjællændere og skåninger med det formål at tage på shopping. De sjællændere som besøger Skåne køber oftest dagligvarer med hjem, hvilket forklares med lavere svensk moms på fødevarer. 44% af sjællænderne købte slik og chokolade, men også tøj, sko og boligudstyr står højt på danskernes indkøbslister.

Skåningerne foretrækker at købe alkohol, som er lidt billigere i Danmark. Omkring 30% af skåningerne køber også tøj og sko. Både sjællændere og skåninger foretrækker at handle i bykernerne på trods af flere store shoppingcentre inden for rækkevidde i både Sverige og Danmark.

Når danskerne tager til Skåne, bliver de i større udstrækning natten over, mens skåningerne tager hjem samme dag.  Det indebærer, at skåningerne oftere rejser over sundet. 68% af skåningerne var på dagsbesøg mod 54% af danskerne.

Totalt omsatte Sjællænderne 5,8 milliarder svenske kroner i Skåne i 2016 og skåningerne spenderede 6,6 milliarder svenske kroner på Sjælland, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.