Flere til skade på ungdomsferier

Gouda og SOS International bekræfter, at antallet af unge der kommer til skade på ferierne er steget de seneste fem år. For eksempel falder 2-4 unge danskere ud fra balkoner eller over gelændre, skriver ekstrabladet.dk.

 

Rejsebureauerne Ung Rejs, Viby Travel og Dansk Ungdomsferie (DUF) sender årligt 12.000 unge til de fire mest populære ungdoms- destinationer som Sunny Beach, Golden Sands, Lloret de Mar og Magaluf.

 

SOS har siden 2005 konstateret stigning af de ulykker, hvor unge på drukferie kommer alvorligt til skade. Nogle omkommer og flere bliver bundet til kørestole resten af livet. Også Gouda kender den opadgående kurve fra de seneste tre år. Skadedirektør Jørgen Pedersen mener det hænger sammen med flere rejser til de såkaldte druk-destinationer.

2007-2009 er antallet af alvorlige ulykker gået op fra fem til syv om året og heraf er et par stykker årligt endt med dødsfald, oplyser Jørgen Pedersen.

Ifølge SOS er alkoholrelaterede skader blandt unge på ferier i Bulgarien og Spanien steget mere end 30% de seneste fem år. Det gælder faldskader på knallert, ned af trapper og skråninger, men også skader efter natlige slagsmål. Alkoholen er med til at gøre skaderne værre, fordi berusede ikke tager fra på samme måde som ædru fortæller SOS’ skadechef Søren Hedegaard Madsen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.