Flere udenrigsrejser fra Aalborg

Der skal hentes kunder fra Århus, Randers og Viborg, som ellers i dag i vidt omfang flyver fra Billund. Formålet er at gøre Aalborg til én af tre danske internationale lufthavne i 2013, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen til epn.dk.

  

Med gratis parkering og en rejsetid fra Århus, der kun er en anelse længere end til Billund regner den nye lufthavnsdirektør med, at det er muligt at hente internationale rute- og charterforbindelser til Nordjyllands hovedstad.

  

Han regner med, at der snart kun er plads til tre lufthavne med internationale forbindelser og at Aalborg har et uudnyttet potentiale, som nu søges aktiveret gennem annoncering.

  

Indenrigs har Aalborg haft succes siden Sterling for et par år siden startede flyvninger til København, som nu er overtaget af Norwegian. Lavere priser har øget antallet af passagerer og antallet er nu 30% højere end for to år siden.

 

Norwegian meddeler, at man til foråret vil flyve til både London og Malaga, ligesom Sterling før konkursen. Til sommer vil Iceland Express åbne en direkte rute til Reykjavik og der forhandles om direkte flyvning til Grønland, ligesom der er interesse for ruter til Alicante, Helsingfors og Stockholm.

Med hensyn til charterflyvningen ventes til sommer 18 flyvninger til 11 destinationer.

  

I Billund siger lufthavnschef Jørgen Krab Jørgensen til epn.dk, at det er kunder og flyselskaber, der afgør, hvor trafikken er og Billund har masser af charterrejsemål og et betydeligt antal udenrigsruter, som man vil arbejde videre på, og man er klar til at møde en eventuel konkurrence fra Aalborg.

 

Skrevet af Flemming Juul