Flere vil fejre nytår på ski i Sverige

Mange danskere vil gerne på ski henover nytår ligesom her i Åre, hvor der bliver afholdt nytårssalom i den smukke natur. Foto: Karl Hägglund.

Flere danskere ønsker tilsyneladende at udskifte den traditionelle nytårsaften med en ferie på ski. Visit Sweden oplever større søgning på skiferie over nytår, og ski-destinationerne melder om stor efterspørgsel.

Skisportssteder som Branäs, Kläppen, Lofsdalen og Åre sætter alle sejl til, når 2017 synger på sidste vers, for deres gæster skal mærke årsskiftet med manér.

En ny YouGov-undersøgelse dokumenterer, at der er en positiv holdning til at rejse på skiferie i højtiderne. 50% synes det er attraktivt at holde nytårs-skiferie. De 50-70-årige er lidt mere forbeholdne, men 46% i aldersgruppen vil dog stadig gerne holde nytår på ski.

Åre arrangerer nytårsslalom-konkurrence, og der er nytårsfestivitas for de små. I Lofsdalen kan man fejre nytår med en tur i hundeslæde og i Kläppen er der masser af nytårsaktiviteter for børnene, ligesom restauranterne byder på elegante nytårsmenuer, og man kan deltage i fakkeltog på ski ad pisterne.

”Vi oplever en større søgning på ski-nytårsrejser i år. Man ønsker at fejre nytår, hvor samvær på en aktiv ferie er vigtigere end en vild fest. De svenske ski-destinationer gør meget for, at gæsterne skal opleve en festlig nytårsstemning og komme godt ind i det nye år med frisk luft og hygge”, siger Anna Kron Boysen hos Visit Sweden.

Nu åbner Sveriges to største ski-destinationer

Verdenskongres for natur-turisme til Sverige

Direkte fly til ski-Sverige

x

Læs Også

Øget udlejning af sommerhuse vil styrke økonomien

Det danske samfund kan få store nye indtægter og mere beskæftigelse hvis landets sommerhusejere i stigende grad vil udleje deres ferieboliger, viser ny undersøgelse.

Udenlandske turister giver vækst i Danmark

I år forventer VisitDenmark vækst på 2-4 procent i udenlandske overnatninger og 1-3 procent i de danske. Tyskerne har over halvdelen af de udenlandske overnatninger i Danmark – men i år driller den tyske feriekalender.

Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Dansk turisme vil i år for første gang passere 50 milliarder kroner i omsætning fra udenlandske besøgende, viser ny analyse fra Dansk Industri. Arbejdsgiverforeningen bekymrer sig over mangel på overnatningskapacitet i højsæsonen.

’Badepunkt’ viser vej til naturoplevelser ved vandet

Selv om det er årets koldeste dag, har Friluftsrådet valgt den til at præsentere nyheden ’Badepunkt’, som er Friluftsrådets nye kystflag, som markerer hvor, man kan bade og få særlige naturoplevelser ved vandet.

Legoland klar til 50 års jubilæum

Jyllands største turistattraktion fejrer i år sin runde fødselsdag med endnu en udvidelse af forlystelsesparken ved Billund, der sidste år omsatte for 700 millioner kroner.