Flere vil fejre nytår på ski i Sverige

Mange danskere vil gerne på ski henover nytår ligesom her i Åre, hvor der bliver afholdt nytårssalom i den smukke natur. Foto: Karl Hägglund.

Flere danskere ønsker tilsyneladende at udskifte den traditionelle nytårsaften med en ferie på ski. Visit Sweden oplever større søgning på skiferie over nytår, og ski-destinationerne melder om stor efterspørgsel.

Skisportssteder som Branäs, Kläppen, Lofsdalen og Åre sætter alle sejl til, når 2017 synger på sidste vers, for deres gæster skal mærke årsskiftet med manér.

En ny YouGov-undersøgelse dokumenterer, at der er en positiv holdning til at rejse på skiferie i højtiderne. 50% synes det er attraktivt at holde nytårs-skiferie. De 50-70-årige er lidt mere forbeholdne, men 46% i aldersgruppen vil dog stadig gerne holde nytår på ski.

Åre arrangerer nytårsslalom-konkurrence, og der er nytårsfestivitas for de små. I Lofsdalen kan man fejre nytår med en tur i hundeslæde og i Kläppen er der masser af nytårsaktiviteter for børnene, ligesom restauranterne byder på elegante nytårsmenuer, og man kan deltage i fakkeltog på ski ad pisterne.

”Vi oplever en større søgning på ski-nytårsrejser i år. Man ønsker at fejre nytår, hvor samvær på en aktiv ferie er vigtigere end en vild fest. De svenske ski-destinationer gør meget for, at gæsterne skal opleve en festlig nytårsstemning og komme godt ind i det nye år med frisk luft og hygge”, siger Anna Kron Boysen hos Visit Sweden.

Nu åbner Sveriges to største ski-destinationer

Verdenskongres for natur-turisme til Sverige

Direkte fly til ski-Sverige