Flersproget megafon hjælper turistbranchen

rsz_megaphone-feature-11182015Japanske Panasonic har udviklet en megafon, som kan videregive beskeder på flere forskellige sprog, selv om den talende kun kan tale japansk.

Turismen til Japan er hastigt voksende. Alene i år har over 20 millioner udenlandske turister besøgt landet – en vækst på 23% fra sidste år.

Den store turistboom medfører visse udfordringer – især når det gælder kommunikation. Derfor har den japanske teknologisektor taget sagen op og udviklet en flersproget megafon, skriver Bloomberg.

Det er Panasonic, som nu lancerer produktet, der skal råde bod på sprogproblemerne. Ved hjælp af et tryk på en knap på den megafonlignende højttaler – kan over 300 forprogrammerede japanske ord og vendinger oversættes til engelsk, kinesisk eller koreansk.

Megafonen kommer til salg i japanske butikker fra slutningen af december, hvor kunderne tegner et treårigt abonnement. Interessenter ventes at være f. eks politi, lufthavne, guider og forlystelsesparker.

Panasonic arbejder nu på udviklingen af en megafon, der skal kunne oversætte ord og vendinger i realtid ved at kunne kobles på et ’sproglager’.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.