Flersproget megafon hjælper turistbranchen

rsz_megaphone-feature-11182015Japanske Panasonic har udviklet en megafon, som kan videregive beskeder på flere forskellige sprog, selv om den talende kun kan tale japansk.

Turismen til Japan er hastigt voksende. Alene i år har over 20 millioner udenlandske turister besøgt landet – en vækst på 23% fra sidste år.

Den store turistboom medfører visse udfordringer – især når det gælder kommunikation. Derfor har den japanske teknologisektor taget sagen op og udviklet en flersproget megafon, skriver Bloomberg.

Det er Panasonic, som nu lancerer produktet, der skal råde bod på sprogproblemerne. Ved hjælp af et tryk på en knap på den megafonlignende højttaler – kan over 300 forprogrammerede japanske ord og vendinger oversættes til engelsk, kinesisk eller koreansk.

Megafonen kommer til salg i japanske butikker fra slutningen af december, hvor kunderne tegner et treårigt abonnement. Interessenter ventes at være f. eks politi, lufthavne, guider og forlystelsesparker.

Panasonic arbejder nu på udviklingen af en megafon, der skal kunne oversætte ord og vendinger i realtid ved at kunne kobles på et ’sproglager’.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.