Fly-økonomien bliver endnu bedre

Så sent som i juni var IATAs forventning et globalt overskud på 2,5 milliarder dollar og organisationen er overrasket over den forstærkede og meget hurtige vækst.

 

“De 8,9 milliarder i overskud betyder, at branchen er ved at genvinde de tabte 50 milliarder dollar fra det seneste ti-år, siger IATAs generaldirektør Giovanni Bisignani, som dog forsigtigt skønner overskuddet for 2011 omkring 5,3 milliarder dollar mindre end overskuddet i 2010.

 

Blandt de faktorer, der er afgørende for væksten i 2010 nævner han stigende efterspørgsel og en disciplineret kontrol med kapaciteten, som øger yield og omsætning samtidig med, at omkostningerne stort set holdes i ro.

 

Der er fremgang i alle regioner pånær Afrika, men der er store forskelle. Asien-Stillehavsregionen ventes at få et overskud på 5,2 milliarder dollar, mens de nordamerikanske flyselskaber venter overskud på 3,5 milliarder, mens de europæiske flyselskaber står til et tab på 1,3 milliarder dollar, hvilket dog er bedre end det underskud på 2,8 milliarder, forventningerne i juni lød på..

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.