Flykaprer varetægtsfængslet

egypt-hijacked-plane-2Det er usikkert, hvad der helt præcist var årsagen til, at en 59-årig egypter i går kaprede et fly fra Alexandria til Cairo og fik det tvunget til at lande i Cypern.

Anklageren fortalte i retten i Larnaca, at den 58-årige egyptiske Seif al-Din Mohamed Mostafa risikerer at blive dømt for flykapring, kidnapning, hensynsløs og truende adfærd og overtrædelser af antiterrorloven.

Kapreren udtalte sig ikke i retten, men da han forlod retsbygningen efter at være varetægtsfængslet i otte dage, strakte han pegefinger og langemand op som et sejrstegn til de fremmødte journalister.

Mostafa, som har en cypriotisk ekskone, vil først under et senere retsmøde blive formelt sigtet, og først på det tidspunkt forventes han at skulle forholde sig til anklagerne.

Cypriotiske myndigheder har beskrevet ham som ’psykisk ustabil’ og afvist, at sagen er terrorrelateret. Han er anklaget for at tvinge det egyptiske indenrigsfly til at lande på Cypern ved at true med at detonere et selvmordsbælte, der dog senere viste sig ikke at være ægte.

Men kapringen var dyb alvor for gidslerne. Flere gange truede han med at udløse sit selvmordsbælte, indtil han opgav efter seks timer, da det blev klart for ham, at han ikke kunne komme videre, fordi en af piloterne var flygtet ud gennem et cockpit-vindue.

Forinden var størstedelen af gidslerne, hvor flere var udlændinge, blevet frigivet.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.