Flypersonale bremser hjemsendelse af irakere

Da irakerne sammen med deres familier var kommet om bord og sad klar til afgang i Københavns Lufthavn, forlangte kabinepersonalet fra det irakiske flyselskab RAW, der skulle bringe irakerne til Bagdad, pludselig ekstra "sikkerhedspenge" af passagererne.

 
Irakerne nægtede at give personalet penge ud over selve billetprisen, og til sidst måtte politiet køre ud og hente passagererne på landingsbanen i en bus, fortæller vicepolitiinspektør Kaj Lykke Majlund, Københavns Politi.
 

»Vi ved ikke, hvor mange penge personalet krævede af passagererne, og det er heller ikke noget, vi blander os i. Vores opgave er nu at skaffe tag over hovedet til de 32 irakere, der ikke selv kan skaffe indkvartering i Danmark,« fortæller han. Af de 32 er de 10 børn.

 
En del af de irakiske passagerer er tidligere tolke for de danske soldater i Irak, som for et års tid siden blev de evakueret til Danmark.

 
De 32 irakere kan forvente at komme af sted mandag, oplyser direktør Sabah Madani fra rejsebureauet Babylon Rejser i København, som er firmaet, der solgte irakerne de billetter, de ikke fik lov at bruge natten til lørdag.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.