Flyselskab lukker

euroLOT, 2FLYSELSKABER: Det statsejede regionale polske flyselskab EuroLOT indstiller sine flyvninger med udgangen af marts. Lukningen påvirker ikke moderselskabet, Star Alliance-medlemmet LOT Polish Airlines. Det er anden gang i år et statsligt europæisk flyselskab lukker.

Sidste måned lukkede Cypern sit nationale Cyprus Airways – nu følger Polen efter og lukker det regionale flyselskab EuroLOT, som den polske stat ejer 62 pct. af. EuroLOT, der indtil forrige år fløj mellem Aarhus og Gdansk, er datterselskab til Star Alliance-medlemmet LOT Polish Airlines.

Ifølge Reuters blev beslutningen truffet efter, at nye beregninger viste, at selskabet ikke er i nærheden af at kunne flyve med overskud i en overskuelig fremtid.

EuroLOT, der har 11 Bombardier Q400 turboprop, vil enten tilbagebetale billetprisen eller ombooke passagererne til andre flyselskaber.

EuroLOT åbnede i 1996 og har ruter fra større polske byer til europæiske lufthavne i Polens nærområde. Samlet betjener selskabet 17 lufthavne i og uden for Polen. EuroLOT er næststørste flyselskab i Warszawas lufthavn målt i antal ugentlige flysæder.