Flyselskab reducerer i England

wizz air 321LUFTFART: Europas fjerdestørste discountselskab formindsker sin betjening af Storbritannien efter folkeafstemningens Yes til at forlade EU.

Det ungarske discount-selskab Wizz Air vil udskifte kapacitet beregnet for Storbritannien til andre lande.

Selskabet vil halvere sin planlagte vækst i Storbritannien som resultat af det britiske ja til at forlade EU.

“Storbritanniens beslutning om at forlade EU har givet nedgang i flypriser, ikke mindst fordi det engelske pund indenfor et år er faldet 19 pct. i værdi,” lyder det fra Wizz Air.

Wizz Airs koncernchef, Jozsef Varadi, siger: ”Wizz Air er et euro-selskab, hvert pund, vi tjener i England, skal omveksles til euro, og med nedgangen for det britiske pund taber vi penge.”

Fra oktober og december får discountselskabet to nye ruter til Billund Lufthavn – hvortil det i forvejen har tre – med ruter fra Tuzla i Bosnien fra 31. oktober og fra 16. december til den rumænske hovedstad, Bukarest. Begge ruter flyves to gange om ugen.

Til Danmarks næststørste lufthavn, Billund, flyver Wizz Air allerede fra Gdansk i Polen, Vilnius i Litauen og Cluj-Napoca i Rumænien.

Wizz Air har foreløbig to ruter til Københavns Lufthavn, Skopje i Makedonien og Bulgariens hovedstad, Sofia, der betjenes tre gange om ugen med en Airbus A320 med plads til 180 passagerer.