Flyselskab sender passagerer med toget

Fra juli udvider Swiss samarbejdet med de schweiziske jernbaner, SBB, og åbner togrute der på små fire timer seks gange dagligt kører fra lufthavnen i Zürich til hovedbanegården i München.

Swiss og SBB (Schweizerische Bundesbahnen) udbygger nu deres Swiss Air Rail-samarbejde indenfor Schweiz til også at omfatte togruter til udlandet. I første omgang, med premiere i juli, fra lufthavnen ved Zürich, Kloten, til hovedbanegården i München.

Airtrain-strækningen på cirka 350 kilometer skal trafikeres seks gange om dagen med et enkelt stop i østrigske Bregenz, skriver Lufthansa-ejede Swiss i en pressemeddelelse.

I forvejen kører Swiss Air Rail fra Zürich til flere togstationer i Schweiz, nemlig Basel, Geneve og Lugano.

Togpassagererne mellem Zürich-lufthavnen og München Hauptbahnhof bruger deres Swiss-flybillet. ”Sammen med SBB, tager vi nu et endnu et skridt for at tilbyde vores passagerer bedre muligheder,” siger Swiss’ kommercielle direktør, Tamur Goudarzi Pour, i pressemeddelelsen og tilføjer:

”Sammen vil Swiss og SBB tilbyde smartere rejsemuligheder mellem flyet og toget, når dette giver mening.”

Seks daglige tog i hver retning
Togruten mellem Zürich og München skal fra juli køre seks gange om dagen i begge retninger. Og Swiss-kunder, der er med i bonusprogrammet Miles & More optjener også bonuspoint når de er på sporet med Swiss Air Rail.

Ligeledes vil Swiss-passagerer, der skal flyve på enten First eller business class, kunne rejse på første klasse på togruten, der har gratis WiFi-adgang til alle passagerer.

Også fra sommeren i år kan passagerer, der tager toget med Swiss Air Rail til Geneve kunne stå af og på i togstationerne i Lausanne, Fribourg og Bern.

SWISS er i øvrigt en forkortelse for: Swiss International Air Lines.

Relaterede artikler:

SWISS skal flyve på brændstof fra solenergi

Europa får flere lange nye togruter

Her er verdens 10 hurtigste tog

Flyselskab sender flere ruter på togskinner