Flyselskab skifter agent i Danmark

Helena Popp er nu landechef for det ukrainske flyselskab AeroSvit – her er hun fotograferet sidste uge i København med salgsansvarlig for bl.a. Europa, Sergii Liakhov (til venstre) og Dmytro Shynkarchuk, direktør for udvikling af AeroSvits netværk.

AeroSvit Ukranian Airlines har fået ny landechef i Danmark, Helena Popp, der indtil maj i år havde samme stilling hos ungarske Malev. Samtidig har AeroSvit fået ny agent i Norden.

Det svenske GSA-bureau (General Sales Agent) Target Marketing of Scandinavia (TMS) overtog fra i lørdags, 1. december, repræsentationen af AeroSvit Ukrainian Airlines i Danmark.

AeroSvit flyver i vintersæsonen fire gange om ugen mellem København og Ukraines hovedstad, Kiev. Fra 1. april bliver der otte flyvninger om ugen på strækningen. Ruten til København flyves med fabriksnye Embraer 190 eller Boeing 737-800NG

TMS har ansat Helena Popp til at stå i spidsen for AeroSvit i Danmark, hvor hun skal udvikle salget via bl.a. rejsebureauer i Danmark og Sydsverige. Helena Popp var indtil maj i år landechef for ungarske Malev, der krakkede i maj. Helena Popp er i første omgang på deltid.

TMS’ team i Stockholm vil stå for support til grupper og rejsebureauagenter. TMS kan, når det gælder AeroSvit, kontaktes på telefon: 80 01 03 08 eller e-mail: aerosvit@target-marketing.se

Target Marketing of Scandinavia blev i 1984 grundlagt af Udo Ulrich, der er fortsat er adm. direktør for virksomheden.

AeroSvit åbnede i 1994 og er største flyselskab i Ukraine. Fra dets hovedlufthavn, Kyiv-Boryspil Airport, har det 80 ruter til 34 lande, herunder syv langruter til bl.a. Canada, Indien, Kina, USA og Vietnam.

AeroSvit har hidtil været repræsenteret i Danmark af et andet svensk GSA-bureau, EGSA – European General Sales Agent – og med Mical Ambæk som dansk direktør. EGSA har imidlertid opsagt samarbejdet med AeroSvit.

Til standby.dk siger Mical Ambæk, at han forventer at fortsætte i luftfart, men at de sidste detaljer om hans nye job endnu ikke er helt på plads.