Flyselskaber indfører nye cockpit-regler

pilot_cockpitFlere flyselskaber annoncerer radikale ændringer for at sikre, at mindst to besætningsmedlemmer vil være i cockpittet når som helst.

Optagelser fra den sorte boks på det styrtede Germanwings fly dokumenterer angiveligt, at andenpiloten Andreas Lubitz med vilje styrtede flyet i de franske alper og bevidst holdt kaptajnen ude fra cockpittet.

De nye procedurer for en lang række europæiske flyselskaber er allerede gældende i USA. easyJet bekræfter, at man straks har ændret procedure for at sikre mindst to besætningsmedlemmer i cockpittet til enhver tid.

Også Thomas Cook og Virgin gør i fremtiden som Ryanair og flere andre selskaber, som gennem nogen tid har haft proceduren som fast rutine.

“Ryanair kræver to personer i cockpittet når som helst. Hvis en pilot skal på toilettet, skal chefen for kabinepersonalet opholde sig i cockpittet i disse korte perioder”, lyder det fra Ryanair.

Norwegian og airberlin tilslutter sig ligeledes de nye rutiner, ligesom alle medlemmer af Tysklands luftfartssammenslutning – herunder naturligvis Germanwings og Lufthansa.

Danske Thomas Cook Airlines Scandinavia, har indført faste procedurer vedrørende bemanding i cockpit:

Er der to piloter og den ene ønsker at gå på toilettet, kan det først ske, når en steward/stewardesse er til stede i cockpit. Er der tre piloter i cockpit, kan én pilot forlade cockpit for f.eks. toiletbesøg.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.