Flyselskaber kæmper med ryggen mod muren

Mens lavprisselskaberne øger markant under krisen, ser det anderledes sort ud for en række netværk-flyselskaber. I dag måtte topchefen i Air Canada, Calin Rovinscu, således afvise overfor journalister, at flyselskabet planlægger at træde i betalingsstandsning. Spekulationerne om Air Canada opstod efter at selskabet forleden offentliggjorde et underskud på 345 mio. $ for årets første tre måneder.

 

Også polske LOT er genstand for rygtedannelse, og flere iagttagere mener at vide, at selskabet er ganske tæt på en egentlig konkurs. Ifølge svenske Travel News har LOT tabt 155 mio. Euro sidste år, og situationen er angiveligt så kritisk, at flyselskabet ikke kan få sine revisorer til at underskrive årsregnskabet for 2008.

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.