Flyselskaber risikerer personalemangel

københavns-lufthavn-emirates-thai-og-turkish-airlines-fly-800x516De kommende 15 år vil antallet af flypassagerer blive fordoblet til seks milliarder årlige rejsende og antallet af flyvninger med passagerfly vil stige til seks millioner om året. Det giver behov for mange flere flyvende medarbejdere, flymekanikere osv.

I en tale i går i Dublin, sagde Raymond Benjamin, generalsekretær for FNs luftfartsorganisation, ICAO, at den hastige vækst i flypassagerer og flyvninger naturligvis vil betyde stigende behov for ansatte hos flyselskaberne.

”Baby-boom generationen begynder at nærme sig pensionsalderen, det giver udfordringer med at skaffe nok uddannet personale til luftfartsindustrien,” sagde generalsekretæren ifølge Irish Times i dag.

Raymond Benjamin sagde også, at luftfartsindustrien gennem den kommende store vækstperiode skal holde meget øje med, at sikkerhedsniveauet for flyvninger forbliver så højt som i dag og gerne forbedres yderligere.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.