Rejsebureauer slipper for uendelig omsorgspligt (opdateret)

0

fly lufthavnTURISME: EU ændrer sit rejsedirektiv – det vil i 2018 kræve ny lovgivning i de 28 medlemslande. Ændringen betyder bl.a., at rejsebureauer fremover kun får omsorgspligt i tre døgn for strandede flypassagerer.

Kommer der f.eks. ny islandsk askesky, har rejsebureauer i Europa ifølge de nuværende EU-regler nærmest ubegrænset omsorgspligt til at indkvartere og bespise passagererne i dagevis.

Men det ændrer sig nu. EU står foran første revision af sin lovgivning på området, siden de nuværende regler blev indført i 1990’erne – før der bl.a. var tænkt på internettet. EU-forordningen, der gælder for flyselskaberne er ikke blevet færdigrevideret af EU, så på det punkt er der ingen ændringer indtil videre. Men der ligger et forslag om at begrænse omsorgspligten også for flyselskaberne, men denne forordning er endnu ikke vedtaget.

På Danmarks Rejsebureau Forenings årsmøde i går på Hotel Scandinavia i København fortalte kontorchef Mette Johansen fra Justitsministeriets civilafdeling om de kommende ændringer af den danske pakkerejselov og loven om Rejsegarantifonden.

Lovændringerne kommer som følge af nyt EU-direktiv fra sidste efterår. De skal indføres i Danmark senest i efteråret 2018.

Direktivet skal give bedre forbrugerbeskyttelse, formentlig kommer en ændring, så det tillades, at flyrejsen kan købes på en hjemmeside og hotellet på en anden, men inden for 24 timer.

Direktivet skal også omfatte, at de enkelte EU-lande anerkender hinandens rejsegarantiordninger. Ifølge Mette Johansen er man lige nu i en afklarende fase om det nye direktiv.

Der er behov for et nyt pakkerejsedirektiv, da det nuværende stammer fra 1990’erne, hvor der bl.a. ikke var tænkt på internettet.

”Vi har brug for rejsebranchen til at få implementeret det nye direktiv i den reelle verden. Den danske rejsebranche indbydes efter sommerferien til møder om det nye direktiv,” sagde Mette Johansen og understregede, at Danmark ikke vil stramme lovgivningen på området mere, end man er forpligtiget til.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz