Flyskat på vej i Sverige

arlandaDet svenske flyskatteudvalg foreslår en skat på 400 svenske kroner på hver længere udlandsrejse og 80 kroner på indenrigsruterne, oplyser TT.

Flyskatteudvalget har internt diskuteret flere forskellige skatteniveauer for flyrejser. Det laveste niveau på 80 svenske kroner, skal gælde for hver enkel flyrejse i EU og dermed også indenrigs i Sverige. Den højeste skattesats på 400 kroner, lægges på langruter til andre verdensdele.

Skatten skal kun gælde ved afrejser fra svenske lufthavne, så totalomkostningerne for to voksne og to børn, som rejser til for eksempel Thailand, bliver 1.600 svenske kroner, forudsat at flyselskaber og rejsearrangører lægger hele skattebeløbet over på de rejsende.

Om skatteniveauerne også bliver til lovforslag fremgår først, når udvalgsarbejdet forelægges for finansminister Magdalena Andersson.

En skattesats på 80 kroner for de korte flyrejser er for øvrigt det samme, som Norge indførte tidligere i år.

Den seneste tid har der været højlydte protester mod en flyskat – især fra politikere i Nordland og fra flybranchen. Majoriteten i den svenske rigsdags trafikudvalg forbereder også en udtalelse, hvor man siger nej till skatten.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.