Flytrafikken faldt i Sverige 2012

Den finansielle situation smitter nu af på flytrafikken i svensk luftrum, som faldt med knap 3% sidste år ifølge statistikken fra Luftfartsverket, LFV. December var årets svageste måned.

”Flytrafikken i Sverige rammes nu af den lavere økonomiske vækst i landet og den finansielle uro, som allerede har hæmmet udviklingen i Europa gennem længere tid. Dertil kommer en relativt høj brændstofpris i en længere sammenhængende periode”, siger LFVs analytiker Lars Ahlm ifølge travelreport.se.

Udenrigstrafikken faldt med knap 3% mens overflyvende trafik faldt med godt 1%. Indenrigstrafikken faldt med godt 4%.

I december faldt antallet af flyvninger med 8%, hvilket gør måneden til det forgangne års dårligste.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.