Flytrafikkens nedgang fortsætter

Statistikken for marts viser ifølge den europæiske luftfartsorganisation AEA et fald i passagertal på 9,1%, og nedgangen gælder på alle strækninger pånær mellem Europa og Mellemøsten, hvor der har været en marginal vækst på 0,5%. Størst nedgang har der været på Nordatlanten, hvor trafikken er gået tilbage med tocifrede procenttal, skriver borsen.dk.

 

April – årets påskemåned – ser dog ikke ud til at blive helt så slem. Her mener AEA, udfra de foreløbige tal, at nedgangen vil være omkring 2,5% i forhold til april 2008 – som ikke var en påskemåned.

Ifølge Ulrich Schulte-Strathaus, generalsekretær i AEA, Association of European Airlines, viser tallene desværre ikke, hvilke passagerer det er, der ikke flyver og han beklager, at omsætningen falder hurtigere end trafik-mængden, selv om selskaberne gør hvad de kan for at reducere de interne udgifter. Et problem er samtidig at reducere de omkostninger, som bliver væltet ind over flyselskaberne.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.