Flyvækst bidrog til rekord for metroen

Foto: News Øresund.

Sidste år fik Metroen 3,7 millioner nye passagerer og rundede 60,9 millioner. Det er rekord, både når det gælder antal rejser og stigningstakten.

En forklaring på den kraftige vækst er, at forbindelsen til Københavns Lufthavn får stadig flere passagerer i takt med, at lufthavnen vokser. En anden grund er de nye boliger på Amager og i Ørestaden.

Metroens strækning til og fra lufthavnen fik sidste år 1,2 millioner flere passagerer. Væksten beror dels på, at lufthavnen sætter ny rekord, men også på, at ID-kontrollerne af togpassagerer mod Sverige har fået flere til at vælge Metroen i stedet for toget fra strækningen mellem det centrale København og lufthavnen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.