Flyveledelser i Nordeuropa i samarbejde

Alliancen omfatter de såkaldte ANSP- virksomheder i Danmark, Estland, Finland, Island, Irland, Letland, Norge, Sverige og Storbritannien. Sammen udgør de Europas store transatlantiske gateway, og handler 3,5 millioner flyvninger om året i et luftrum på 12,5 millioner kvadratkilometer.

 

Borealis Alliancen vil fokusere på strategisk forretningssamarbejde mellem medlemmerne med henblik på at strømlinje serviceomkostningerne og den operationelle/tekniske infrastruktur, såvel som på projekter, der på kommerciel basis kan forbedre effektiviteten og reducere klima-, og miljøpåvirkningerne. Alliancen lægger ud med en prøveperiode, der skal strække sig til udgangen af 2013.

 

I en fælles udtalelse fra de ni chefer for ANSP virksomhederne hedder det blandt andet, at samarbejdet er etableret for at yde forbedringer, som hver enkelt medlem ikke er i stand til på egen hånd. Succes’en afgøres afhænger af evnen til at integrere fælles aktiviteter og dele kontrollen med de fælles aktiviteter med partnerne.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.