FN fordømmer indrejseforbud i USA

Taleb Rifai.

World Tourism Organization (UNWTO), der er FNs særlige afdeling for turisme, udtrykker dyb bekymring og fordømmer i stærke vendinger præsident Trumps indrejseforbud for borgere fra syv navngivne nationer.

Det præsidentielle dekret angår først og fremmest borgere i Irak, Syrien, Iran, Sudan, Libyen, Somalia og Yemen og ifølge UNWTO er forbud, der baserer sig på nationalitet, i modstrid med friheden til at rejse og arbejdet på at lette rejsebetingelserne, som den internationale turisme står for.

Forbud vil stå i vejen for de betydelige fordele, som turismebranchen medfører i form af økonomisk vækst og jobskabelse i en række lande – herunder USA.

“Globale udfordringer kræver globale løsninger, ogde sikkerhedstrusler, vi står over for i dag, bør ikke få os til at bygge nye mure. Tvært imod vil isolationisme og blinde, diskriminerende aktioner ikke føre til øget sikkerhed, men snarere til forøget spænding”, siger UNWTOs generalsekretær Taleb Rifai.

“Desuden påvirkes et lands internationale image, når det gennemfører denne type indrejseforbud og medfører en risiko for at påvirke potentielle gæster i negativ retning, så de opgiver at besøge USA”, tilføjer han.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.