Første Airbus A330neo på jomfrutur

Den første A330neo startede i morges i Blagnac ved Toulouse, France klokken 09.57 på sin jomfruflyvning over det sydvestlige Frankrig.

Flyet er en A330-900 og det første af tre certifikations testfly og udrustet med de mest moderne Rolls-Royce Trent 7000 turbofan-motorer.

Certifikationsprogrammet vil vare omkring 1.400 flyvetimer. De består af ca. 1.100  flyvetimer for A330-900 med henblik på at opnå de respektive EASA og FAA Type Certifications omkring midten af 2018; plus 300 flyvetimer for A330-800 versionen – som bliver certificeret i 2019.

Totalt vil hele A330neo Familiens testprogram blive gennemført med tre testfly, samt det første produktionsfly, der også skal fungere ved vurderingen af kabineindretningen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.