Første dag med over 100.000 rejsende i CPH

cphFredag den 13. lyder ildevarslende, men for Københavns Lufthavn blev fredag den 13. maj 2016 en historisk dag. For første gang i lufthavnens historie rejste mere end 100.000 igennem CPH på en enkelt dag.

“Det er en markant milepæl i vores 91 år lange historie,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør for Københavns Lufthavn.

De seneste år er Københavns Lufthavn vokset med cirka én million passagerer hvert år, så rekorden er ikke overraskende: “Sidste år rejste flere end 26 millioner gennem lufthavnen, og i årets fire første måneder er væksten fortsat. Vi udvider og udvikler løbende, så vi har plads til de mange nye fly og passagerer, og har en plan om en lufthavn med plads til 40 millioner passagerer”.

Sidste år var lufthavnen tæt på at nå 100.000 passagerer på den største rejsedag i forbindelse med sommerferien, og alene fra juni til august i år forventes det, at der vil være 33 dage, hvor passagertallet når op mellem 95.000 og 100.000 passagerer.

“Fredagen var en god generalprøve på sommerens store rejsedage, og den viste, at vi er i stand til at klare sådan en dag uden forsinkelser”, siger Thomas Woldbye.