Folketinget godkender Metro til Sydhavnen

Ny Ellebjerg station bliver trafikknudepunkt.

Ny Ellebjerg station bliver trafikknudepunkt.

I den forløbne uge godkendte Folketinget formelt en udvidelse af Københavns Metro til Sydhavnen. Linjen får fem stationer, koster 8,6 milliarder kroner og er klar i 2023.

Den nye Sydhavnsmetro lægger samtidig op til at gøre Ny Ellebjerg station til et nyt trafikknudepunkt, hvor tog, S-tog og Metro mødes.

Når den nye Cityring med sine afgreninger til Nordhavnen og Sydhavnen står klar får København et tunnelbanesystem, der omfatter 45 kilometer bane og som trafikeres af mere end en halv million passagerer hver dag. Over 85% af indbyggerne i det centrale København og brokvarterene vil bo under 600 meter fra en Metrostation, skriver News Øresund.

”Jeg lægger stor vægt på den brede opbakning i Folketinget for Metroen til Sydhavnen. Store dele af København præges af byggerod, som vil nogle år endnu. Til gengæld får vi et topmoderne Metronetværk, som tåler sammenligning med det man finder i de fleste af verdens storbyer”, siger transportminister Magnus Heunicke i en kommentar.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.