For få lærlinge i CPH

Tillidsfolk fra 3F og HK vil have Københavns Lufthavn som en af de største arbejdspladser til at tage socialt ansvar og oprette nye lærerpladser.

Der er i dag kun fem lærlinge og to kontorelever af en arbejdsstyrke på omkring 2.000, og det mener fagforeningerne er at svigte de unge, der står uden praktikplads, skriver avisen.dk.

Stig Gellert, der er tillidsmand for brandfolkene i lufthavnen og medarbejderrepræsentant i CPHs bestyrelser mener det er manglende samfundsansvar i en tid hvor der søges desperat efter lærepladser. Han har længe søgt at få bestyrelsen til at tage sagen op, men uden held.

Billund Lufthavn har i forhold til sin størrelse langt flere elever. Der er 751 fuldtidsbeskæftigede og otte elever og i morgen starter yderligere otte voksenlærlinge som lufthavnsoperatører.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråds dokumenterer i øvrigt, at jyske virksomheder tager større ansvar for at skaffe praktikpladser end virksomheder på Sjælland.

Ifølge HR direktør Peter Hansen samtaler CPH med de organisationer, der potentielt kan levere lærlinge og elever.

”Vi mærker presset og sætter tempoet op for at få flere lærlinge” siger han, men erkender, at der ikke er konkrete aftaler på bordet.