For få lærlinge i CPH

Tillidsfolk fra 3F og HK vil have Københavns Lufthavn som en af de største arbejdspladser til at tage socialt ansvar og oprette nye lærerpladser.

Der er i dag kun fem lærlinge og to kontorelever af en arbejdsstyrke på omkring 2.000, og det mener fagforeningerne er at svigte de unge, der står uden praktikplads, skriver avisen.dk.

Stig Gellert, der er tillidsmand for brandfolkene i lufthavnen og medarbejderrepræsentant i CPHs bestyrelser mener det er manglende samfundsansvar i en tid hvor der søges desperat efter lærepladser. Han har længe søgt at få bestyrelsen til at tage sagen op, men uden held.

Billund Lufthavn har i forhold til sin størrelse langt flere elever. Der er 751 fuldtidsbeskæftigede og otte elever og i morgen starter yderligere otte voksenlærlinge som lufthavnsoperatører.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråds dokumenterer i øvrigt, at jyske virksomheder tager større ansvar for at skaffe praktikpladser end virksomheder på Sjælland.

Ifølge HR direktør Peter Hansen samtaler CPH med de organisationer, der potentielt kan levere lærlinge og elever.

”Vi mærker presset og sætter tempoet op for at få flere lærlinge” siger han, men erkender, at der ikke er konkrete aftaler på bordet.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.