For trætte til at lande

Hændelsen skete i sidste måned en dag, hvor piloterne var så udmattede efter 10 timers arbejde, at de ikke anså det for forsvarligt at lande flyet. Den automatiske landing skete lige efter bogen, men sagen vækker opsigt, skriver politiken.dk.

 

Det er formentlig første sag af sin art, og den kommer efter pilotorganisationer har advaret om, at lange arbejdstider kan føre til ulykker. Sagen omtales i Aviation Herald og bekræftes af Tysklands havarikommission, der undersøger sagen.

 

Piloterne var ved midnatstid blevet kørt 160 kilometer fra Nürnberg til München, hvorfra de fløj til Mallorca med en Airbus A330. Efterfølgende fløj de tilbage til München med ankomst klokken 10.15. Der var angiveligt en kompleks trafiksituation i München med forvirrende flyvelederinstruktioner, hvilket fik dem til at kalde ’pan pan’ og derefter lade autopiloten lande flyet.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.