Forbrugerstyrelsen anbefaler flyselskaber

0
Niels C. Beier.
Niels C. Beier.

TURISME: ”Tjek altid prisen på flybillet direkte hos flyselskaberne, før der købes billet på bookingportal eller rejsebureau,” opfordrer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

”Det kan være en jungle at købe den rigtige rejse,” lyder overskriften i en pressemeddelelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der tilføjer: Danskerne tog sidste år på 4,6 mio. rejser til udlandet med mindst fire overnatninger. Heraf var ca. 2,9 mio. med fly. Det svarer til 63 pct., viser tal fra Danmarks Statistik.

Men det kan være en udfordring at finde den rigtige rejse i det enorme udvalg på nettet. Der findes i dag et hav af bookingportaler og rejsebureauer, hvor man kan købe sin ferie – uanset om man kun skal bruge flybillet, eller om man vil have pakkerejse med hotel, billeje og udflugter.

Ved køb af ”pakkerejser” fra ikke-danske rejsebureauer dækker den danske Rejsegarantifond naturligvis ikke, hvis rejseudbyderne krakker.

Det kan være svært at sammenligne de forskellige tilbud, for der er forskel på, hvad der er inkluderet i prisen.

Der kan være mange penge at spare ved at se sig godt for og ved at prioritere, hvad man gerne vil have inkluderet i sin billet, hedder det fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der tilføjer: ”Køber du kun flybillet, så husk, at hos nogle flyselskaber er f.eks. bagage og nummereret siddeplads inkluderet i prisen. Hos andre skal man betale separat.”

Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Niels C. Beier, siger: ”Det gælder om at være aktiv forbruger, når man skal vælge rejse. For hos det ene flyselskab ser man kun prisen for selve flyrejsen og skal betale ekstra for f.eks. bagagen, sædet og maden. Hos det andet flyselskab er det hele inkluderet.”

Tjek også altid prisen på din flybillet direkte hos flyselskaberne, før du eventuelt køber din billet på en bookingportal eller via et rejsebureau, lyder det fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz