Forbud mod at bygge ferieboliger og hoteller på Lanzarote

Flere og ?ere af de allerede opførte hoteller og ferieboligkomplekser på
den spanske ferieø Lanzarote bliver erklæret ulovlige, skriver Børsen i dag.

22 af øens hoteller, deriblandt luksushotellerne »Princesa Yaiza« og »Meliá Volcán«, er blevet kendt ulovlige, og for nylig annullerede en dommer byggetilladelsen til at opføre et ferieboligkompleks i Yaiza kaldet Playa Blanca med 1800 boliger og 4500 hotelsenge.

Byggeriet af komplekset er startet, og de første 500 boliger står færdige. Fonden Cesar Manrique er gået sammen med lokalregeringen om at forsvare Lanzarotes enestående vulkanlandskab.

Fonden har ca. 30 retssager kørende for at få stoppet, hvad fonden mener er en alt for hurtig tilbygning af øen. Det er dog endnu uvist, om de ulovlige byggerier skal rives ned.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.