Fornyet debat om drikkepenge

Uden drikkepenge gør det ondt i USA. Ganske vist er det frivilligt, hvor der for eksempel i Danmark lægges 15 procent på regningen. På amerikanske hoteller og restauranter forventer man noget i samme retning, men det er mildt sagt kutyme, at dollarsedlerne sidder løst.

Store artikler i San Francisco Cronicles fortæller, at der er kræfter i gang for at få 25 procent ind som fast serviceafgift på restaurant regninger, fordi tjenerne er lavt lønnede og tjener for lidt i en krisetid.

Det benægter restauratørernes forening på det bestemteste. Chefen for Golden Gate restaurant siger til avisen, at det vil han aldrig gå med til. 15 til 18 procent som frivillig belønning er det maksimale. Og så kan man diskutere om det skal være af det samlede beløb, eller før skatter.
10 procent må være rigeligt, skriver flere i debatindlæg. 20 procent er klart for meget.

Mange restauranter i Miami, i New Orleans og i New York lægger gladelig 18-20 procent på regningen uden at spørge.  Det kan overtegnede bekræfte.

 

Skrevet af Ejvind Olesen