Forretningsrejsende uenige om Norwegians langruter

Halvdelen af de skandinaviske forretningsrejsende vil ikke bruge Norwegians langruter, viser ny undersøgelse. Norwegian vil fra næste år flyve fra Oslo og Stockholm til Bangkok og New York. Senere kommer ruter fra Københavns Lufthavn.

”Norwegian vil tilbyde billigere billetter til New York og Bangkok end tidligere. Det er meget positivt, at undersøgelsen viser, at 64 pct. af de danske forretningsrejsende vil flyve i vores miljørigtige B787 Dreamliner til vores oversøiske destinationer fra 2013.”

Sådan lyder skriftlig kommentar fra Daniel Kirchhoff, PR- & kommunikationsmedarbejder hos Norwegian, til standby.dk efter en ny undersøgelse i går viste, at knap halvdelen af de forretningsrejsende i Skandinavien påtænker at bruge de kommende langruter.

Svenske Resegeometri offentliggjorde torsdag Forecast & Travel Behavior 2013. Her vurderer 1.500 nordiske forretningsrejsende, der bl.a. rejser til Asien og Nordamerika, om de vil bruge lavprisselskaber på langruter.

Halvdelen siger – efter deres erfaringer med lavpris/lavservice flyselskaber – et bestemt nej til f.eks. Norwegians kommende langruter. Det er samme tal som i sidste års undersøgelse, skriver Resegeometri.

Omvendt siger 37 pct., at de sandsynligvis vil bruge ruterne, mens 11 pct. svarer at det er meget sandsynligt.

Norwegian har ingen samarbejdspartner blandt flyselskaber i hhv. Bangkok og New York.

Mest negativ til at bruge de kommende langruter er som for et år siden svenske forretningsrejsende. 57 pct. siger, at det ikke er sandsynligt, de vil bruge langruterne.

Mindst negative er danske forretningsrejsende. Her afviser kun 36 pct. at de vil bruge ruterne – selv om selskabet endnu ikke har bebudet langruter fra Københavns Lufthavn.

Norwegian begynder fra næste år at modtage op til otte Boeing 787 Dreamliner med plads til 291 gæster og koncernchef, Bjørn Kjos, sagde tidligere i år til takeoff.dk, at mens Norwegian har ordre på otte Boeing 787’ere ”ville det ideelle antal være op til 30.” Han tilføjede, at Københavns Lufthavn bestemt ikke er ude af ligningen for selskabets kommende langruter.

Bjørn Kjos forudså stor vækst af fritidsrejsende fra voksende markeder som Kina og Indien til Europa. Langruterne skal udføres af et Norwegian-selskab, der får baser i f.eks. Bangkok og Beijing, og som dermed kan flyve til Norden med asiatiske lønninger. Det vil – kombineret med de moderne nye fly – nærmest halvere driftsomkostningerne, sagde han.