Forsikring af feriens lejebil

”Normalt er udlejningsbiler omfattet af ansvars- og kaskoforsikring, men det gælder ikke uden undtagelser. Man bør altid tjekke at det er skrevet ind i selve lejeaftalen”, siger fuldmægtig i FDM, Casper Schad til politiken.dk.

Det er en god idé at få lejebetingelserne at se, inden bilen bestilles. Mange vælger at bestille lejebil på nettet, og som rejsetræt i lufthavnen får man ikke altid læst papirerne grundigt inden underskriften.

 

Med styr på lejebetingelserne hjemmefra kan man også slippe for ekstra forsikringer, som man måske ikke har brug for.

 

Blandt typiske ekstraforsikringer er en forsikring, der nedsætter selvrisikoen i tilfælde af skade.

 

”Man skal være opmærksom på den selvrisiko man kan komme til at betale ved en skade. I nogle tilfælde er selvrisikoen meget stor, men her kan man muligvis tegne en selvrisikoforsikring, der nedsætter det beløb man risikerer at betale i tilfælde af skade”, forklarer Casper Schad.

Grundforsikringen kaldes typisk CDW (Collision Damage Waiver) og reducerer økonomisk ansvar til et lavere beløb i selvrisiko. Man kan helt undgå selvrisiko ved at vælge en super eller udvidet CDW. Den er dyrere, men fjerner, eller i hvert fald reducerer, selvrisikoen.

 

Udlejningsselskaberne kan finde på at tilbyde tyveriforsikring eller ekstra forsikringer mod en mistet nøgle, ødelagte dæk eller glasskader. Her bør man på forhånd gøre op med sig selv, hvilke risici man er villig til at tage.

 

”Det er vigtigt på forhånd at tjekke, om der er skader, som ikke dækkes af bilens forsikringer. For eksempel er stenslag ikke altid omfattet, hvilket man bør tænke på ved kørsel på grusveje. Desuden risikerer man, at skader i visse østlande ikke dækkes. I givet fald bør man holde sig fra de lande med bilen”, råder Casper Schad.

 

Og så bør man tjekke bilen grundigt inden man kører af sted, og sørge for at få registreret eventuelle fejl, mangler og skader, og så tjekke bilen igen, inden aflevering.

 

”FDMs erfaring er, at der oftere opstår problemer hos mindre kendte, lokale udlejningsfirmaer. Derfor kan det være klogt at holde sig til veletablerede udlejningskæder – gerne med kontor i Danmark”.

Skrevet af Flemming Juul