Fortsat optur for hotellerne

Radisson-Blu-Scandinavia-Hotel-Aarhus-800x427Høj belægning og stigende priser er overskrifterne for danske hoteller i 2015. Det er ikke længere blot København, der trækker væksten, viser tal fra Dansk Erhverv.

De seneste tal viser, at hotellerne både havde flere bookinger og kunne tage flere penge for værelserne, skriver business.dk.

Belægningsprocenten steg i København med tre procentpoint til 71%, mens fremgangen i Aarhus ligeledes voksede med tre procentpoint og landede på 65%.

Fremgangen skyldes ikke lavere værelsespriser, for prisen steg med gennemsnitligt 4,7%, mens Københavns hoteller var helt oppe på 5,9% vækst i forhold til 2014. I trekantområdet fulgte man lige efter med en fremgang på 5,7%.

Også på et andet parameter, det såkaldte RevPar, blotlægger positive tendenser hos hotellerne. RevPar måler omsætningen per tilgængeligt værelse, og her slutter man på 9,2 procent. Her er der dog forholdsvis stor forskel på København og Aarhus: Mens hovedstaden endte på 9,7procent, lander Aarhus på 0,4 procent på det parameter.

Omsætningen i de danske hoteller er vokset med 20% siden 2009 mens beskæftigelsen blot er steget omkring 6% fuldtidsbeskæftigelse det seneste halvandet år. Omsætningen per medarbejder er altså steget, og Danske Erhverv forventer, at der er potentiale til 500 fuldtidsjob i branchen i løbet af det kommende år.