Fortsat stor vækst i Københavns Lufthavn

københavns-lufthavn-transithal-passagererLUFTFART: I årets ti første måneder har Nordens største lufthavn haft 9,6 pct. flere rejsende end samme tid sidste år, i alt 24,7 mio. Dermed har lufthavnen udsigt til kæmpe passagerrekord.

kjlHolder den nuværende vækst i årets sidste to måneder, kommer tallet tæt på 30 mio. passagerer – Københavns Lufthavn havde sidste år samlet 26,6 mio. rejsende.

I snit har der i årets ti første måneder været 2,4 mio. passagerer i lufthavnen – dermed kan passagerrekorden blive sat allerede i denne måned.

Alene sidste måned havde Københavns Lufthavn en vækst på 7,8 pct. i rejsende til 2,6 mio. passagerer.

Især ruterne ud af Europa fortsatte i oktober den høje vækst, noterer lufthavnen og tilføjer, at de 2.668.985 rejsende i oktober i år var det højeste tal nogensinde for lufthavnen.

Der var sidste måned 12 pct. flere rejsende på de interkontinentale ruter sammenlignet med samme måned sidste år:

“Den høje vækst i rejsende på de interkontinentale ruter er med til at understrege Københavns Lufthavns position som et stærkt knudepunkt i Nordeuropa. I år er der åbnet fem nye interkontinentale ruter, som er med til at forbedre Danmarks internationale tilgængelighed og skabe grundlag for vækst og arbejdspladser i Danmark,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn noterer også, at der kommer stadig flere rejsende til lufthavnen fra bl.a. Spanien, Italien og Storbritannien – ikke mindst fordi der er kommet flere ruter mellem disse lande og København.

London var i oktober Københavns Lufthavns største destination med over 220.000 rejsende, mens Malaga som sidst på Top 10-listen for sidste måned så en vækst på 46 pct. flere rejsende.

I årets ti første måneder har lufthavnen samlet haft en passagerstigning på 9,6 pct. Indenrigstrafikken er steget 6,6 pct., Europatrafikken 9,7 pct. og den interkontinentale trafik 10,8 pct.

De største destinationer

De ni største destinationer i Københavns Lufthavn i årets ti måneder var: London med 1,8 mio. rejsende, en stigning på næsten 13 pct. De øvrige er Stockholm, Oslo, Amsterdam, Paris, Aalborg, Helsinki, Frankfurt og Berlin med 533.000 passagerer i år. Alle disse destinationer har encifrede vækstrater, kun Frankfurt har haft en tilbagegang i forhold til sidste år på næsten tre procent.