Berlin ligger tæt på Danmark og er en af Europas storbyer som der er billigere flybilletter til, viser ny opgørelse. Arkivpressefoto: Pierre Adenis for VisitBerlin.

Fortsat udsigt til billige flybilletter fra Danmark

Trods stigende inflation kan danskerne stadig flyve billigt på storbyferie i Europa. Det viser nyt pristjek fra Dansk Flyprisindex, der udgives af prissammenligningssiden Travelmarket.dk

Dansk Flyprisindex udgives hver fjerde uge af Travelmarket.dk, og er baseret på en oversigt over de billigste tur-retur flybilletter til de ti mest populære europæiske og oversøiske destinationer.

Seneste pristjek er foretaget med afrejse i uge 36 – den 5-11. september – fra Danmarks to største lufthavne, København og Billund. Pristjekket omfatter i Europa disse rejsemål: Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm og Wien.

I en pressemeddelelse skriver Dansk Flyprisindex, at uanset om man rejser fra København eller Billund, så er gennemsnitspriserne på flybilletter klart billigere end niveauet før corona. Kun i 2021, under coronapandemien, var flypriserne billigere.

Gennemsnitsprisen for flybilletter fra København til de ti nævnte rejsemål i Dansk Flyprisindex er 438 kroner for en returbillet. Det er 27 procent lavere end samme tid i 2019. Prisen på flyrejser til Amsterdam, London, Oslo og Paris er aldrig set billigere i uge 36, oplyser Dansk Flyprisindex.

Voldsom hård konkurrence blandt flyselskaberne
Dansk Flyprisindex skriver, at priserne i den nye undersøgelse er fundet på prissammenligningssiden Travelmarket.dk tirsdag i denne uge.

Ole Stouby, administrerende direktør for Travelmarket, siger i pressemeddelelsen: “Priserne på flybilletter til europæiske rejsemål bliver ved med at trodse den generelle prisstigning i samfundet. Det er overraskende, når man tager den generelle inflation og de stigende brændstofpriser i betragtning.

Det skyldes den voldsomt hårde konkurrence blandt flyselskaberne i Europa, og i særdeleshed blandt lavprisflyselskaberne. Der er mange fly på vingerne, og efterspørgslen er ikke fulgt helt med udenfor højsæsonerne,” vurderer Ole Stouby.

Priseksempler
Blandt de billige flybilletter fra Københavns Lufthavn i uge 36 er følgende (alle direkte, tur-retur og med skatter og afgifter): London 142 kroner, Rom 375, Berlin 376, Paris 417 og Amsterdam 398 kroner.

Starter flyveturen i Billund Lufthavn, har Dansk Flyprisindex også eksempler på billige flybilletter i uge 36 – gennemsnitsprisen for de europæiske destinationer er 17 procent billigere end i 2019 før corona-pandemien. Flybilletter til Amsterdam, Paris, Prag, Rom og Wien er målt til den laveste pris nogensinde i uge 36, oplyses det.

Blandt de billige flybilletter fra Billund i uge 36 er, igen direkte, tur-retur med skatter og afgifter: Prag 102 kroner, London 135, Wien 150, Rom 223 og Paris for ned til 352 kroner.

Relaterede artikler:

Stor forskel i prisudviklingen på flybilletter

Solid juli i CPH trods SAS-strejken

Rekord: En halv million passagerer i Billund