Fortsat vækst i Billund Lufthavn

Square_Café_billundI september rejste 278.610 passagerer gennem Billund Lufthavn. Det er en stigning på 5.173 passagerer, svarende til 1,9%. Også i september er det rutetrafikken, der sikrer fortsat vækst.

Udenrigsruterne havde 177.317 passagerer, en stigning på 4,9%: ”Det er godt, at stigningen i udenrigsruterne fortsætter,” siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen. ”Det viser en stabil udvikling gennem længere tid, hvilket normalt er et tegn på generel vækst og optimisme.”

”Her på tærsklen til lufthavnens 50-års jubilæum den 1. november 2014 er det dejligt at se, at Vestdanmark er en region, hvor flyselskaberne kan hente vækst. Generelt kigger flyselskaberne mod Norden for at finde vækstpotentiale, og det viser tallene, at der er god grund til.”

Også indenrigsruten til København har rigtig god vækst. 12.951 passagerer betyder en stigning på 18,6% svarende til 2.032 passagerer.

Charterflyene havde 87.165 passagerer, hvilket er et fald på 4.645 eller 5,1%. Det er en tendens gennem det meste af året, som vidner om en branche med stor konkurrence.

”Fald og stigninger i de enkelte måneder er afhængig af, hvordan ugedagene fordeler sig, og her især hvordan weekenderne falder. I september var der en stor charterdag færre end i 2013, så isoleret set er det for så vidt et fint passagertal. Det ændrer dog ikke på helhedsindtrykket af chartertrafikken, der hen over året har været under pres.”

”Et par lyspunkter er dog værd at hæfte sig ved. I september 2013 var der 0 passagerer til Egypten, og i september 2014 var der op mod 2.000, så noget tyder på, at ferierejsen igen begynder at finde tilbage til Egypten. Derudover vil der i oktober måned være flere selskaber, der tilbyder rejser til Madeira, hvilket er en nyhed for Billund Lufthavn”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.