Forvirring om pakkerejsegarantien

ferie-rejser-800x484Pakkerejsegaranti bekymrer få danskere. Knap hver tredje skænker den ikke en tanke – og fire ud af ti ved ikke, hvad pakkerejsegaranti er, viser undersøgelse fra Apollo blandt over 1.000 danskere. ”Tallene overrasker mig – branchen skal blive bedre til at kommunikere dette,” siger Apollos kommunikationschef.

Mange danskere sammensætter selv deres rejse på nettet. Men har man bestilt flybilletten ét sted og hotellet et andet, så kan ferien blive en trist oplevelse, hvis noget går galt, siger charterrejsebureauet Apollo.

Går flyselskabet konkurs, må hotellet lukke, eller er der stor forsinkelse i lufthavnen, kan man risikere selv at skulle dække omkostningerne.

Pakkerejsegarantien dækker nemlig ikke, hvis ikke rejsen er bestilt gennem en og samme arrangør, konstaterer Apollo og tilføjer: Men det ved mange danskere ikke. 42 pct. ved ikke, hvad pakkerejsegarantien er. Kun 29 pct. har garantien med i overvejelserne, når de bestiller en ferie.

”Jeg undrer mig over, at så mange ikke ved, hvad pakkerejsegarantien er. Jeg synes, at vi og de øvrige arrangører af pakkerejser har været gode til at formidle budskabet om, at pakkerejsegarantien eksisterer og at man kun er dækket, hvis man køber sin rejse gennem én arrangør. Men vi skal åbenbart blive bedre til at kommunikere,” siger Glenn Bisgaard, kommunikationschef for Apollo.

Ifølge undersøgelsen fokuserer kun 13 pct. af danskerne så meget på pakkerejsegarantien, at de udelukkende bestiller ferier, hvor de er sikre på at være dækket af garantien. Blot 11 pct. ved, at de er dækket, når de bestiller en charterferie. 24 pct. af deltagerne i undersøgelsen ved ikke, hvornår de er dækket af pakkerejsegarantien.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.