Fra Kroon til Euro i 2011

”Vi har haft vores Kroon i 18 år og alle er glade for vores egen valuta, så det vil være følelsesmæssigt vanskeligt at skille sig af med den. På den anden side er esterne pragmatiske og praktiske mennesker, og vi har alle set den risiko, som finanskrisen udsatte små økonomier og valutaer for”, siger Estlands udenrigsminister Urmas Paet til norske Aftenposten.

Estland måtte finde sig i, at udenlandske investeringer blev sat i venteposition under finanskrisen. Straks da EU for ikke særlig længe siden offentliggjorde, at landet har opfyldt alle betingelser for at indtræde i Eurozonen, kom investeringsviljen tilbage. Internationale organer, som giver økonomiske karakterer til landene – den såkaldte rating – ændrede Estlands status til A.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.