Fra luftfart til hoteller

Jesper Vissing Laursen.

Jesper Vissing Laursen.

TURISME: Efter næsten 10 år hos et stort europæisk flyselskab har en dansk rejsebrancheprofil fået nyoprettet stilling som key account manager i Norden for verdensomspændende hotelformidler.

48-årige Jesper Vissing Laursen har forladt Air Berlin og er skiftet til Hotel Reservation Service, HRS, med titel af Key Account Manager Nordics. Her skal han søge at få flere firmaer til at benytte de priser, tyske HRS kan tilbyde for hoteller verden over.

Jesper Vissing Laursen siger til standby.dk, at han for nylig forlod Air Berlin, hvor han siden april 2011 var en del af Oneworld-medlemmets salg til firmakunder. Han vil fortsat have base i Berlin, hvor han i en årrække har boet med sin familie.

Fra 2008 til 2011 var han nordisk sales manager for Air Berlin – en stilling han fik efter sin ansættelse i 2007 som sælger på flyselskabets daværende salgskontor i Københavns Lufthavn.

Jesper Vissing Laursens nye arbejdsgiver, HRS, leverer hotelløsninger til firmakunder. Ifølge HRS har virksomheden over 40.000 erhvervskunder – og speciale i nærmest alt i hotelbranchen. Det gælder hotelværelser til tjenesterejser, møder og konferencer, men også aftaleforhandling, reservation og betalingsløsninger.

HRS tilbyder ifølge egne oplysninger adgang til over 250.000 hoteller i hele verden – og siger, at dets aftaler giver rabatter på fra fem til 30 pct. i forhold til de officielle værelsespriser.

Trods sine ”kun” 48 år har Jesper Vissing Laursen nået en masse. Han har blandt meget andet været analytiker hos AviaSolutions i Storbritannien, skrevet artikler om bl.a. IT i danske og udenlandske medier og arbejdet for internetportalen Yahoo.

Han har bl.a. en Master indenfor Air Transport Management fra Cranfield University i England.