Fransk millionbøde til Ryanair

FILE IRELAND RYANAIR EARNINGSEn fransk appeldomstol har dømt Ryanair skyldig i at ansætte franske medarbejdere på irske kontrakter for at spare lønomkostninger.

Det er en overtrædelse af fransk arbejdsret og selskabet skal betale godt 60 millioner kroner i erstatninger og bøder. Størstedelen er efterbetaling, mens omkring 1,5 millioner kroner er regulære bøder, skriver avisen.dk.

Det er en appelsag, som Ryanair valgte at anke i juni i år. Appeldomstolen valgte at stadfæste den oprindelige afgørelse, som faldt for omkring et år siden. I den oprindelige afgørelse var erstatningskravet omkring syv millioner kroner højere.

Sagen handler om 120 personer ansat hos Ryanair ved en lufthavn nær Marseille for flere år siden. Ryanair kunne ved ansættelse på irske kontrakter spare penge, da irske regler er lempeligere end fransk arbejdsmarkedslovgivning med henblik på for eksempel socialbidrag, hvor satserne er markant lavere i Irland end i Frankrig.

Den konstruktion har de franske myndigheder ikke været enige i, mens Ryanair har fastholdt, at personalet var underlagt irsk lov, fordi flyselskabet er registreret i Irland og ikke havde permanent base i området.

Anklagerne lagde vægt på, at det ikke var troværdigt, fordi de ansatte boede i området, og flyselskabet havde kontorer der.

Ansættelsesvilkårene var gældende fra 2006 til 2010, da base i Marseille blev lukket, da de franske myndigheder lagde sag an.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.